torsdag 13 juli 2017

Halland - Skåne tur och retur ....


Så här är det: via underbara Instagram (som inte är så underbart längre då det vimlar av reklam och ja, jag inser att inget är gratis här i världen, men ändå .,. det blir trist att ideligen klicka bort allt detta som man inte är ett dugg intresserad av!) har jag nästan varje dag kunnat titta in på Feldts bageri i Halmstad. (Jag har då klickat på myfeldt).

Gång på gång har jag sagt till pv att "ja, en gång s k a  jag ta mig dit, bara för att se vad där erbjuds!" och idag blev just den gången.

Mycket var slutsålt, men några kardeummabullar + ett bröd fick göra mig sällskap.
Granne till bageriet är en antikaffär och det kan jag säga .., att dit tänker jag återvända när kontot är välfyllt!


Vi hade siktet inställt på campingen i Mölle, där hemifrån-Agnetha (det finns två, det här är hon som var kund i affären där jag då arbetade) och hennes sambo Lasse just nu befinner sig. Så otroligt roligt det var att träffas och det är säkert tjugotre, tjugofyra år sedan senast!

Agnetha mötte oss på parkeringen - jodå, jag kände igen henne bums! - och så blev det någon timmes småprat utanför deras sprillans nya och superfina husvagn, ja, det var ju som en sommarstuga av bästa slag .., två ganska breda enkelsängar, kök med ugn (!) och plattor förstås .., dusch, toalett och trivsam sittavdelning!

Men vi satt utomhus i solskenet och pratade om allt och inget .., om alla som gått hädan hemmavid ., om sånt som jag aldrig haft en  a n i n g  om och som hände även under min tid i Malå .., om våra knäproteser förstås (även hon har protes i vardera benet) .., ja, om livet, helt enkelt.

Campingen var hur fin som helst och allra finast var speglarna i servicehuset, ja, där toalett och duschar fanns! Det är ju så att i vissa speglar blir man mindre anskrämlig än i andra; det är såna speglar som på något vis är lite "dova" eller ja, jag kan inte förklara det, men det finns verkligen såna och just på det viset var det i servicehuset! 

"Jag ska minsann kontakta Babsan i Uppsala, hennes man är glasmästare ., jag ska höra med honom om han vet vad den sortens speglar består av ..., om jag lyckas förklara, alltså!" sa jag till pv.


Efter campingbesöket och kaffet och allt pratet, ja, då tog pv och jag själv en sväng till själva Mölle, alldeles i närheten.


Mölle är verkligen nästan det vackraste jag vet i Skåne (ja, jag vet .., detta är superlativernas moder ...), men så är det! Första gången jag kom dit, då bara häpnade jag .., var det verkligen möjligt att nånting så ..., ja, så annorlunda mot för allt jag varit van vid, att detta fanns här, i Skåne?!
Tänk, det tycker jag fortfarande!

Och här kan man läsa om "Badskandalen i skånska Mölle".
Pv berättade att han flera gånger lagt till med segelbåten just här i Mölle och på en liten skylt kunde man läsa att det kostade 200 kronor per natt/båt, ja, om den höll den storleken, sen ökar det.


Och så kom vi hem och pv ropade "Elisabet, Hampus har kommit in på läkarlinjen!"
Så underbart för honom!
Men oj, så tråkigt för oss i affären!

Och jag tänkte att om tio, femton år kanske - om jag lever då - då kanske jag hamnar hos just Hampus som är färdig läkare och måhända är jag då dement som mamma blev och där sitter Hampus i sin vita rock och kanske säger han ..."Men hej Bettan, kommer du ihåg några plu-nummer ...?" och kanske att jag gör just det, kanske bananer 94011 .., eller purjolök 4629 .., och då faller några poletter ner och jag tittar storögt på honom och säger "ååå, är det du Hampus, jag kände nästan inte igen dig, det var väl du som en gång var min arbetskamrat på Hemköp och jag minns att jag tyckte så väldigt mycket om att arbeta tillsammans med dig, för du var så vänlig och omtänksam!"
Och han ska titta på mig med snälla ögon och säga att "precis så var det Bettan".

Kanske blir det just så.

2 kommentarer:

Babsan sa...

Det är troligtvis färgat spegelglas sa glasmästaren.Finns i många olika nyanser.För vanligt spegelglas som gör en smalare finns inte,tyvärr 😂😂😂😂

Elisabet. sa...

Barbro: nu var det bara speglar ovanför tvättstället, men det räckte ,-) Ja, kanske tonat på nåt vis! Helt underbart! Jag har sett samma effekt i vissa hissar.