fredag 14 juli 2017

Extrapass ...


Så har jag arbetat en förmiddag också och det gick förstås bra det med, men annorlunda är det.
Vaknade vid fyra, klev upp vid sextiden och körde iväg vid drygt sju.

Mycket att göra även på morgnarna!
Det blir till att ta in och göra i ordning kassorna, fylla på tobak, torka av och göra fint, sätta in dagstidningarna i hyllorna och skriva in dem i tidningspärmen .., och nästan direkt när vi öppnade, ja, då kom kunderna och köpte frallor och pålägg till semesterfrukosten och sen var det full fart hela tiden!

Vid halv tio blev det fikapaus och aldrig har jag väl på evigheters evighet haft så många kamrater vid bordet! På Ica Nilahallen i Malå på 80-talet, då var vi jättemånga, för övrigt sitter jag oftast ensam i personalrummet, ja, kvällstid, alltså.

Från vänster har vi självaste chefen (som tagit över butiken efter sin pappa), sen kommer Fredrik - som egentligen har samma yrke som min Anders, men som har svedda vingar och nu arbetstränar hos oss och gör det med den äran! Därefter Brooks (till hälften amerikan), svärson till chefen och hans Bodil (sköter kontoret) som sedan kommer på tur.
Nästa är Erik som är fruktansvarig och har blivit såååå himla bra på sin grej (tillsammans med Brooks) och sen är det den blivande "doktor Hampus" som i höst börjar plugga i Lund och sist av allt chefens svärfar, den underbare Sven-Åke som hjälper till på fredagförmiddagarna.

Titta, så många leenden!

I charken kamperade Marie och Cornelia och fyllde in varor gjorde Linn, Pontus och Filip, och Emma från Ludvika tog hand om allt bröd.


Ett tag var vi lite väl många i kassan, så då bad jag Carolina att fronta och göra fint i barnmatshyllorna, då det ofta blir så himla stökigt där.
Såna här små plastförpackningar med nån slags puréer, ja, det är storsäljare numera!

Kom hem vid kvart i två - helt slut på igen - jag fattar det inte!
Har tillbringat mest hela eftermiddagen på soffan Ektorp, tänkte att det kanske är väderomslaget och sen kom ett störtregn och det blev kyligare .., nu känns det i alla fall bättre.

Och i morgon är det lördag.
Sex arbetsdagar kvar innan det är semester.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Klämmisar 🙂 Ett måste i skötväskan. Helt perfekt att ha med sig för att fylla på dippande energidepåer hos små och prima mellis när man är på resande fot. Vi är ett stort fan av Ella's som ju är ekologiska 😊

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, jag förstår det .., sånt fanns ju inte när vi hade småttingar, men nu säljs det hur mycket som helst!