tisdag 13 juni 2017

På vift ....


Så blev det middag hos Eva och hennes Långe Man och som alltid bjuder hon på så supergod mat!
Idag var det nån slags gryta på kycklinglårfilé med kokt ris och sallad och till efterrätt färska frukter i bitar, plus vispad grädde.

Mycket prat blev där vi satt ute på altanen.
Och småfåglar som får brödbitar (en talgoxe som nästan är tam, den får ostbitar) är så otroligt orädda...,  det är pilfinkar och gråsparvar, vilka man sannerligen inte ser många av numera.

Vad pratar vi om?
Allt möjligt.
Om hur man får blir professor .., om en resa till Japan .., om magnetism .., om Theodor Kallifatides och om Ingrid Hedströms bok ..., vi pratar om sjösättning av segelbåten .., om fåglar ..., om en murken bräda .., vi pratar om helgens bröllop och om pv:s brorson som är så intresserad av fiskar, ja, sånt.

Sen hemåt.
Passerar affären där jag lämnat in läkarintyget och pratat med chefen och tittat på schemat. Upptäcker att jag det allra första arbetspasset ska arbeta med en sommarvikarie som jag inte känner, men det ska nog gå bra - det kanske var henne jag såg i kassan idag -?
Å, det ska bli roligt att få träffa alla kunderna igen och göra fint i posten och lite annat!


3 kommentarer:

Annannan sa...

En av mulna älsklingsböcker! ( och författare)

Elisabet. sa...

Annannan: Eva sa precis samma sak. Det här var tredje gången hon läste boken och nu finns den här i det gula huset.

Ulrika sa...

Jag har kommit halvvägs i Ingrid Hedströms bok nu. Den är såå bra, men åh så hemsk också. Jag får läsa ett kapitel och sen pausa lite.