lördag 12 mars 2016

Ombytta roller ....

A-M i fikarummet.

För några dagar sedan kom ett sms från Erik på jobbet; han undrade om vi kunde byta rakt av, så där så att han skulle ta mitt eftermiddagspass och jag hans förmiddag - idag, alltså -, ja, det var nån fotbollsmatch där han skulle vara med.

Jodå, det gick ju bra.

Att arbeta förmiddag innebär nästan helt andra kunder!
I vanliga fall har jag mest män eller kvinnor som kommit från respektive arbete och nu ska handla middagsmat, men en lördagförmiddag, då är det mest äldre kunder; morgonpigga tanter och farbröder och där är smålänningar som kommit från Gislaved, Jönköping eller Ljungby för att titta till sina sommarhus och där är en kvinna som har vuxit upp i Umeå och en annan kvinna som tillbringat ungdomen i Helsingborg och det blir på det hela taget en hel del småprat.

Från morgonen är det A-M i charken, Carina i mejeriet och jag själv och alla är vi där långt innan arbetstiden egentligen tar sin början. Nej, det är verkligen inte vettigt, men kanske gör vi det för att inte bli så stressade ..,  å, det är så härligt att kunna göra allt i lugn och ro och hinna småprata lite med varandra. Och för ovanlighetens skull har jag sällskap i fikarummet, då vid elvatiden, när Joakim har anslutit!

Klockan två är min dag över (enbart kassajobb) och jag har med mig go-fika hem och pv - som har agerat frisör och är så fin - har kaffet klart och intill oss sitter harry och nelly och hoppas att det ska falla ner nån liten räka på golvet. Det kan hända att det gör just det.


Inom loppet av tio minuter har min behå åkt av och det är så ljuvligt så det är inte sant!
Och pv berättar att han suttit i flera timmar och tittat på svt-play, ja, hela Vasaloppet i repris har han sett! Själv berättar jag om glädjen i jobbet .., hur underbart det är att känna sig trygg .., att veta hur det fungerar .., såna gånger nästan spricker hjärtat och jag säger att jag bara älskar mitt jobb!

Så många gånger har jag hört människor säga ..."ja, i värsta fall får man väl ta nåt jobb på Konsum eller Ica". Dom skulle bara veta! Så många rara kunder som man har förmånen att träffa .., fina arbetskamrater och ja, så mycket glädje, helt enkelt.

Och nu strålar solen och jag ska - innan jag går ut - ta mig an morgontidningarna.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Alla jobb är viktiga. Annars skulle de väl knappast finnas.
- Ska du verkligen jobba på resebyrå hela livet.
Sånt har jag fått höra, och det hörs igenom att det jobbet inte är "värt något". Ett servicejobb! (Fnys)
Jag säger som du: Dom skulle bara veta!

Och att jag jobbat som springschas, korrekturläsare på dagstidning, lärare, plantskolejobbare i Norrköping, i dataprojekt i Stockholm, med ergonomi och arbetsmiljö inom American Express på labbkontor i Arvidsjaur, copywriter m.m. m.m. ... Det har glömts bort.

Bert Bodin sa...

Och just nu bygger jag webbsidor. På resebyrå.

Glömde det. ;-)

Monet sa...

Och pv mår bra?

Elisabet. sa...

Bert: håller med i allt!

Monet: han mår jättebra, jag hämtade honom vid tolvtiden igår - det hade gått ovanligt fort - och han var förvisso trött, men mådde ändå bra, det gör han så snart han fått rätsida på skuttandet. På tisdag ska han telefonprata med nån läkare och sen har han ett inbokat besök på med.mottagningen den första april.
Tack för all omtanke och goda råd du kommit med!