söndag 24 januari 2016

Det där tafsandet ....

Från Dinah kommer följande rader.
Man kan läsa och begrunda.
Och förfasas.

"Träffade en god vän och pratade. Hon har bl.a. en flicka som är 14 år.
Vanligt är att människor av manligt kön beter sig som om de hade rätten att ta på och känna på flickan.Här om dagen när hon åkte hem med lokaltrafiken hamnade hon bredvid en man i 50-60 års åldern (svensk). Han la sin hand på hennes lår och började stryka henne.

Hon puttade undan handen och han la dit den igen och sa: om du haft snyggare makeup skulle du ha varit attraktiv. Inte förrän tjejen ställde sig upp och knäade honom i magen fattade han att hon inte ville ha hans hand i sitt knä."

11 kommentarer:

Anonym sa...


Vad i h.....e är vi på väg. Jag blir illamående av allt sådant här.

Tror männen att dom äger allt.


Friherrinnan

Ulrika sa...

Vi är inte på väg...vi har varit där läääänge.

Sånt har jag råkat ut för sen jag var 7-8 år och det händer fortfarande. Olika män, olika situationer, olika sorters kladd. Men det är en konstant. Och jag vet att jag är lååååååångt ifrån ensam.

Och det här jävla tramset om att det är mest invadrarmän...nej det är ett skitsnack utan dess like.
Det är MÄN. Punkt. S.k. "svenska" män är hur jävliga som helst och har alltid varit.

Evas blogg sa...

Fy fan rent ut sagt.

cruella sa...

Ulrika, än vet vi inte men OM det visar sig att övergreppen blivit/blir fler i takt med ett ökat mottagande av ensamkommande ungdomar, då måste vi se det och ställa oss frågan varför. Det kan behövas andra strategier om mam har andra värderingar med sig och dessutom hamnar i de destruktiva miljöer som de här asylboendena utgör. Inget att göra, inga vettiga förebilder, rökning, alkohol, droger också - det finns många vittnesmål om detta tyvärr.

Elisabet. sa...

Till er alla: frånsett mannen som i min ungdom brukade titta in och gärna ville kolla om jag fått bröst och frånsett pojkarna i skolan som gjorde samma sak, har jag - helt ärligt - aldrig blivit utsatt för det du vittnar om Ulrika. Helt ärligt. Å andra sidan är jag väl en femton år äldre än du är och kanske har det ändrats så mycket under tidens gång?

Jag tror - också helt ärligt - att kulturella skillnader spelar roll. Att det sedan skulle förminska det svenska män gör (t.ex), nej, så menar jag inte. Det är lika hemskt och oacceptabelt vem som än gör det.

Men jag har också bekanta som rest i länder där det varit kutym att i en trång buss gnida sig mot kvinnor och ta dem på rumpan och värre än så; nån av Sveriges Radios mellanöster-korrespondenter (kvinnlig) som bodde i ett sådant land, hon vittnade om just detta.

Nu bor jag ju i Stensjö, en skyddad verkstad på alla möjliga sätt och vis.
Jag är sextiotvå år och ingen pinuppa och är säkerligen inte rätt människa att uttala mig om det allmänna tillståndet bland tafsande män, men ändå, jag tror att det finns kulturella skillnader.
Och självklart menar jag inte att alla män i Indien överfaller och grupp-våldtar unga kvinnor, men att SYNEN på kvinnor i allmänhet kanske är annorlunda, det vet vi ju, kvinnor som inte duger kan få syra i ansiktet osv.

Jag läste någonstans på nätet idag - en kvinna från Turkiet men boende i Sverige - som gav sin syn på det hela. Ytterst intressant! Och så hittar jag den inte - artikeln -!

Cruella: ja, det är bara att hoppas.

Dinah sa...

Jag har funderat mycket på detta. Kan inte riktigt släppa det. Och jag tror tyvärr inte att det har med de ensamkommande eller med de familjefäder som invandrar hit. Jag har också träffat dessa män under min levnad.
Men jag har två stora funderingar... vad är det som får karlar att inbilla sig att tjej som är mycket yngre skulle vara intresserad av en medelålders man?
I min port bor det tre ungkarlar i kanske 30-40 års åldern. Alla jättetrevliga och vi brukar prata lite allmänt och lite hund så där som man gör. Men tanken har faktiskt aldrig slagit mig att de skulle ha nåt sexuellt intresse i mig.
Fundering två är, visst verkar det ha blivit vanligare. Liksom rumsrent. Förr gjordes ju ofta dessa närmanden mer i smyg. Och. Kan det bero på att vi blivit sämre på att lägga oss i och säga ifrån?
(Jag är ju en explosiv typ, så jag skulle nog skrika till direkt om jag såg det - med risk för min egen hälsa, men gemene man verkar ju inte reagera så utan står hellre och kollar för att se vad som händer. Det är ju samma fenomen vid olyckor.)

cruella sa...

Det är viktigt att kunna tänka många tankar samtidigt. Övergrepp och våld har alltid funnits. Men med ett ökat fokus på och faktiskt också genomslag för självklarheten att både tjejer och killar har rätt till sina egna kroppar ökar ju anmälningsbenägenheten och statistiken åker upp. Det är en av anledningarna till att Sverige ligger högt i statistiken - att samhället erkänner övergrepp och trakasserier för vad det ör och inte förklarar bort det med allehanda dumheter som "ett naturligt spel mellan könen" och sån skit. Såna uppfattningar som florerade när jag var tonåring och ung.

Det är det ena. Sedan finns det i vissa grupperingar en normlöshet, andra spelregler helt enkelt. Det kan handla om huliganvåld, det kan vara näthat. Gruppkulturer finns. Det vet vi. Och just därför ska vi ta på största allvar dessa minst sagt oroande rapporter om "nya" scenarier för övergrepp. Ingen tjänar på överslätande och relativisering! Självklart måste problem analyseras ur *alla* aspekter för att strategier och lösningar ska bli verkningsfulla. Om det svider i ideologin, ja, då får man helt enkelt ta ett djupt andetag och acceptera att när verkligheten säger en annan sak än kartan, då får man rita om kartan.

Elisabet. sa...

Till er alla: nu är jag ju så mycket äldre än er andra, men dom där dataspelen där unga killar ska ha ihjäl lättklädda kvinnor och hugga dem i bitar osv .., kan det inte spela in? Det är ju bevisligen så att vi påverkas av reklam, skulle sånt gå oss spårlöst förbi?

Dinah: det här med åldersskillnaden .., jag vet ju par där det är stor åldersskillnad och där jag är helt övertygad om att det är kärlek mellan dem.
Men när jag ser eller läser om män i 40-50-årsåldern som är gifta med töser på fjorton, femton år, nej, det köper jag inte!

Idag ramlade jag över den här länken.
http://www.etc.se/debatt/vi-tjejer-i-fororten-kraver-respekt
Ytterst läsvärd!

Det är ju också så, att det är så många olika aspekter av tillvaron/problemet. Inget är enbart svart eller vitt.
Det är vad jag tänker.

Dinah sa...

Nej jag har inget problem med att de har olika åldrar i ett par. Men då börjar det antagligen inte med att den ene tafsar på den andra. Antar jag.
Och sen har jag tänkt på detta att man i en del länder har en annan syn på kvinnor. Och jag har umgåtts en del med människor från såna länder och aldrig mötts av annat än respekt från dem. Jag har aldrig upplevt att ex en arabisk eller afrikansk man har tafsat.
(Sen betvivlar jag inte att en del ungdomar därifrån skulle kunna göra det här i Sverige.)
Men fast de lär sig med modersmjölken att kvinnan är lägre stående så verkar de visa nån sorts respekt.
Aldrig när jag rest i såna länder har det heller varit några manliga varelser som tafsat. Spottade mot mig gjorde de i Marocko, men inget tafsande. (Ska läsa länken sen när jag varit ute och simmat runt med hundarna.)

Ulrika sa...

Det är klart det finns skillnader mellan olika kulturer som med mycket annat.
Men det hela framställs just nu som att det är med invandringen det kommer och att "svenska" män inte är så där på långa vägar.
JO det är dom.
Den som tror annat är oerhört naiv. Sorry. Men så ser jag det.
Sen är det just nu främst män som flyr hit så då ökar ju % män i helhet.
Den gemensamma nämnaren nr 1 är: män. Det är män som begår dessa handlingar.

Och ja, självklart är de precis lika fel oavsett vilken bakgrund männen har.

Elisabet - jag vet inte om det är en generationsfråga. Men jag har frågat runt bland vänner och bekanta och ytliga bekantskaper och hela konkarongen nu, och av ung 150 kvinnor jag frågat var det EN som aldrig upplevt detta... Ålder på dem jag frågat spänner mellan 14 och 76.

Ulrika sa...

Och jag som provat det här med nätdejting kan säga...att efter ett tag i sån miljö vill man omvända sig och bli kär i kvinnor alternativt flytta till Mars...

Man tappar tron på mänskligheten, bra nära i alla fall. Och då menar jag den manliga delen av den.