söndag 24 januari 2016

Dagens fönster och lite till ...


Tänk, att man kan ändra sig så!
Aldrig att jag tyckte om mixade tulpanbuketter förr i världen, men det gör jag nu.
Vasen inhandlades på Plantagen, men är ingen större favorit .., nå, där fanns knappt nånting att välja på. Kanske får tulpanerna hamna i älsklingskrukan (inhandlad på hemslöjdsutställningen i Vormsele för evigheter sedan ...) i stället.


Men vilken glädje med tulpaner!!


Och så blir det ett besök på Nyhems vårdcentral inne i stan, då pv blivit sämre igen.
Hög feber och hosta.
Vårdcentralen är ganska fin, om än oerhört spartansk och där sitter vi med blå plastsockor över våra skor - ja, dom flesta av oss - och nya patienter kommer och andra går. Många hostar.
En väggfast tv visar Vinterstudion och precis när pv är klar (ny runda med penicillin och en veckas sjukskrivning + lungröntgen)  ska herrarnas stafett precis börja ...., ja, ja, vi får lyssna i bilen.


Kommer hem och börjar leta efter mitt bankkort. 
Det är inte långt ifrån att jag blir hysterisk och jag ringer affären och undrar om mitt kort blev kvarglömt igårkväll, men nej .., och jag tänker att jag ju slängde min fleece-jobb-jacka i maskinen direkt jag kom hem och kanske .., men inte det heller.  
Letar i plånboken. 
Tömmer ut all som finns där. 
En Trisslott .., dom nya, fina frimärkena som många kunder tycker så mycket om .., presentkortet på Akademibokhandeln och några kvitton, men inget bankkort. 

"Nej, jag håller nog på att bli dement .., jag  k a n  bara inte ringa och be om ett nytt kort!" säger jag uppgivet. 


Men så letar jag ännu en gång och där, bakom hemköpskortet har jag satt bankkortet (som på bilden hamnat rätt) och jag blir salig av glädje och pv ler.

Nu är det eftermiddag och dimmigt och grått ute.
Lilla Nelly har ramlat nerför trappan från övervåningen och oj, oj, så hennes lilla hjärta pickade när vi rusade fram för att se hur det hade gått. Jodå, alla ben i behåll. Får man bara en liten kanelbullebit, så blir allt bra.

5 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Huvva, vilken dramatisk dag!

Bert Bodin sa...

Det där med blandade tulpanbuketter är snyggt. Men nackdelen är att de ofta sätter igång och växer. Och varje färg växer olika fort. En tulpan blir ranglig och lång redan efter någon dag. En annan växer inte alls. Den tredje växer lite hipp som happ.

Ordning och reda ska det vara!

;-)

Eva i Tyresö sa...

Oj hur går det i skolan då?
Fick han annat penicillin? Min syster är inne på fjärde sorten.
Kram till pv och han måste krya på sig.
Vi gillar Nyhem. vänliga o trevliga o tänk vi bara kom utan telefon och vi blev så bra omhändertagna. Jag blev redigt undersökt. Det var mitt öra......
Bra ställe.

Eva i Tyresö sa...

Fina frimärken!!!
hu en mardröm att inte hitta bankkortet!!!!!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, det var ruggigt .., vilken lättnad när jag hittade kortet!

Bert i Luleå: jag håller med .., men jag snittar dem hela tiden, jag avskyr ju öht långa blommor. Och så fint det blev i den andra krukan.

Eva i Tyresö: vi ligger båda två nu igen. Hostar som galningar. Hög feber.
Ja, Nyhem var omsorgsfulla.