onsdag 9 december 2015

Mitt eget bästa ....


Det är förstås dom tre lediga dagarna som hägrar.
Idag är den första, så den hägringen är verklighet.

Börjar morgonen med att hälsa på harry, nelly och sigge nilsson och sen går jag ut och ropar på småfåglarna att nu är det frukost och efteråt känns det så bra. Ungefär så där som när ens egna barn var små och hade kvällsbadat och fått varm nyponsoppa och en macka och sen - efter tandborstningen - läste man högt för dem och sa godnatt.

Känslan är densamma.

Och jag tittar på gomorron-tv och julkalendern som jag fortfarande tycker om ..., och vid halv ett blir jag akut badsugen och ringer friherrinnan och frågar om hon har lust och så blir det, i all hast, ett tvärdopp nere i havet i Steninge och ännu är stegen kvar vid piren och det känns tusen gånger bättre än att vada ut från land.

Jodå, jag inser att det säkert är många som tänker ..."är hon fullkomligt galen som ägnar sig åt sånt här när hon har ont i knäna och sen ska hon komma och gnälla och klaga, nej, hon kan gott ha det!"

Men nu är det så här att jag tror inte ett dugg på att detta är skadligt; tvärtom!
Kanske om jag hade haft reumatisk värk, men inte som det är nu.
Och jag har frågat ett antal läkare som är kunder i affären och alla säger "nej, så länge du mår bra av det är det ingen fara" och det är ju inte fråga om att ligga i havet och skvalpa timmavis; det tar kanske femton sekunder!

Efteråt .., ja, det finns inte ord för hur bra man mår!

Nu ska jag i alla fall ta vara på all den där energin och ägna mig åt dammsugning!

4 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Men låt folk tänka och tycka. Du känner ju själv hur du mår av att bada! Kör hårt!

Babsan sa...

Bada på du så länge det ör okej .Vad andra tycker är ovidkommande.Jag är djupt imponerad😉

Elisabet. sa...

Ruta Ett och Babsan: jodå, jag fortsätter så länge det känns bra! Jag blir i alla fall (eller upplever mig inte) sämre efter doppen, tvärtom!

Eva i Tyresö sa...

Å så härligt att du fick njuta av ännu ett bad!!!Jag njuter av din beskrivning.