torsdag 29 oktober 2015

Dag 3 av 4 lediga på raken ...


(Ni vet väl att jag skrivit att dragningen blir i morgon, då pv skulle arbeta in tisdagen som var ledig).

Först en sväng till kloklipperskan och Harry som känner igen sig, börjar darrrra likt ett asplöv i höstvinden ..., och Nelly vägrar att hoppa ut ur bilen.

Nu är det bara den senare som ska få manikyr och på väg in till lilla Friggeboden där det hela ska ske, hittar Nelly en annan väg ., jominsann, hon snirklar sig in bakom en taggig buske som jag knappt kommer förbi .., men det blir som matte vill förstås och efteråt är Nelly glad och sprallig och lite mallig när hon hoppar in i baksätet hos Harry som försöker låtsas att han inte finns.

På väg till Haverdal upptäcker jag ett får som spatserar lite hit och dit på vägen.
En rymling.
Ringer direkt till nolltvånoll nionittionio fyrafyrtiofyra, det numret kan väl hela Sverige vid det här laget .., men samtalet bryts, då ringer jag friherrinnan och ber henne höra med bonden Stig om han möjligen har koll på vem som är ägare till fåret och det vet han och det hela hade ändå löst sig redan; ägaren visar sig vara på väg för att fånga in den här ulliga krabaten.

Nästan framme i Skipås ser jag hela flocken samlad.
Parkerar bilen och tar mig ner mot ljungheden där dom står samlade intill en stenmur.
Har jag sagt att jag  ä l s k a r   får?



Pv ringer från skolan .., pratar en stund med honom medan jag försiktigt, försiktigt närmar mig fåren ..., tar några bilder och sedan vänder om mot bilen.

Upptäcker en nyfiken krabat som kommit efter mig och jag leeeer, tänker att det kanske är rymlingen det ...? Det är det fåret som skymtar mellan enar och granar.

Och nu, kära vänner, nu vankas dopp i havet, tillsammans med friherrinnan.

Hejåhå!


Inga kommentarer: