torsdag 17 september 2015

Jag glömde rubriken ...


Det var friherrinnan som frågade om jag hade lust att göra henne sällskap till en gospelkväll i Steninge kyrka, ja, behållningen från kvällen skulle gå till flyktinghjälpen. Klockan 19,00 skulle det hela ta sin början och vi var där halv sju och fick på så sätt även lyssna till kören - eller körerna - som övade lite, så där för att komma i form.

Åååå, vilken härlig kväll det blev!

I gospelkören stod säkert halva affärens kundkrets och i den lilla, lilla kören på fem personer - fyra vithåriga tanter och en mörkhårig yngre dam - var också alla bekanta!
Så roligt!

Och inte visste jag att kvinnan som ofta kommer så sent och handlar, att hon skulle visa sig ha en helt bedårande sångröst .., eller att den blinda kvinnan i kritvitt hår - hon som förut kom till affären - sjöng ungefär som Maria Eklund gjorde hemma i Malå; så där så att tonerna singlade ovanför de övrigas .., ja, som fjärilar mot taket!

Bakom mig satt två män.
Den ene hade en sångröst som gick genom märg och ben; ja, det hände att jag slöt ögonen och bara lyssnade till den där stämman så var så otroligt manlig och vacker. Lite påminde den om pappas röst när vi var på julotta, men inte enbart.
När det var dags för kollekt och musik spelades, vände jag mig om och sa till mannen att om han nu inte var medlem i någon kör, så borde han ju anmäla sig bums!

Efteråt frågade friherrinnan om jag visste vem han var, han med rösten?
Nej, det visste jag inte.

"Jo, men det är ju prästen i församlingen, han som är så omtyckt och har varit ledig ett längre tag ..", förklarade hon.

 Jaha, ja.

Vilken härlig kväll detta blev!
Synd bara att där inte var en enda invandrad flykting, utan där satt vi människor från Steninge, Harplinge och Stensjö och sjöng för glatta livet om detta att bry sig om och att någon har hela världen i sin hand. Man hade önskat att den det verkligen gällde, hade kunnat vara med om känna värmen.

1 kommentar:

Anonym sa...



Det var en fin kväll. När regnet silade utanför.


Friherrinnan