onsdag 26 augusti 2015

Man kan undra varför ...


Vad ryms egentligen i en människas hjärta och hjärna?
Vad är det som styr våra drömmar?

På morgonkvisten vaknar jag kallsvettig, jag har drömt samma dröm igen!

Jag arbetar på Nilahallen i Malå, ska räkna kassorna och sedan följa vännen Dinah på en cykeltur till Adak och vi lämnar affären och är plötsligt i Ystad och cyklar fort-fort på kullerstensgator och då kommer jag plötsligt på att jag inte har låst butikens dörrar och nog glömde jag väl dom där sex tusen kronorna som låg vid sidan av kassalådan .., och när jag i panik återvänder till affären, då står Anette där och säger att "men hur kunde du glömma att låsa, nu har många varit inne och handlat medan dörrarna varit öppna!" och jag börjar gråta och ber om förlåtelse, ja, men hur KUNDE jag!

Sen vaknar jag.
Ångestfylld.

Fönstret är öppet och jag hör hur pv ropar mitt namn.
"Eliiiisabet! Eliiiisabet, kom!" hojtar han och jag tänker att ååå, sigge har kommit hem, nu står säkert pv där ute på gården med sigge i famnen och jag hoppar upp ur sängen och ställer mig vid fönstret och tittar ner, men där är ingen sigge i pv:s famn, jag ser ingenting alls.

"Men där! Du ser väl råbocken?!" säger pv och pekar.

Nej, jag ser den inte.
Så till slut skyndar jag mig ner och och går ut på gården, ställer mig nära pv och harry - som är kopplad - och där, bara två, tre meter ifrån dem, står den vackra råbocken som jag sett ett par gånger .., så fin är han, med stiliga horn, men så konstigt han står, liksom förstenad, han rör inte en fena!

I kanske fem minuter står vi där och bocken ryster ideligen på sitt huvud, ungefär som en hund som har klåda i öronen och vi funderar över om den blivit påkörd eller ...?

Till sist rör den sig försiktigt och går nerför den branta slänten och försvinner.

Min kusin Mats i Dikanäs skriver sedan på FB, när jag berättat om detta, att det säkert var effekten av brunst, eller kanske har den varit i fajt med någon annan hane och fått sig en smäll?

Så börjar den här morgonen.


5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vilket uppvaknande! Vad det gäller din dröm så har jag en fråga: Känner du dig stressad i verkliga livet just nu?

Elisabet. sa...

Eva: nej, inte det minsta, tvärtom! Och den här drömmen har följt mig genom åren och jo, jag vet att jag är rädd att glömma nånting på jobbet, men det här börjar ju bli rent galet :) För mig känns det här drömmandet om att jag inte har kontroll på nåt vis.

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Evas blogg sa...

Rädsla för att tappa kontrollen?

Elisabet. sa...

Eva: ja, eller en slags inuti-oro på nåt vis?
Jag är inte rädd för att TAPPA kontrollen, inte rädd för att göra bort mig, mer en slags oro för nånting, jag förstår det inte?