söndag 19 november 2017

Det bästa för Eva på Frösön ....

Hej!

Den här veckan har varit jobbig då jag har gamla mor på sjukhuset. Sex timmar med henne på akuten i måndags och sen har jag besökt henne varje dag. Hon är vresig mot mig när jag kommer och det tar på krafterna.

Vägen in till Jamtli, kantad med ljust ...

Efter en tung vecka var det så härligt att få gå till Jamtli (historieland) igår kväll. Vårt härliga fotbollslag ÖFK hade sin årliga show där. Varje år jobbar de med ett kulturellt tema (alla spelare måste vara med i detta, det ingår i jobbet så att säga).

Och eldar som brann lite överallt ...

I år låg fokus på samer och de hade tagit Maxida Märak med familj till hjälp. Maxida är ju främst en rapartist så spelarna hade fått skrivit var sin rap utifrån sin egen historia.

Efter showen. Och där borta över sjön lyser det från Frösöns alla hus.

En utomhuskonsert i mitten av november i Jämtland, det kan ju bli hur som helst men vi hade vädret på vår sida. Visst var det kallt men vi är vana att klä oss varmt och det gick bra att sitta still i två timmar. Förutom rap bjöd de även på jojk och Maxidas mamma och moster bjöd på några härliga musikaliska nummer. En härligt uppfriskande kväll.


Idag har jag varit på Östersunds bibliotek och lyssnat på vännen Karin som berättade om sin nya bok "Drottningen af Åre". Hon har skrivit en roman om Kristina Hansson från Skåne som startade det första hotellet i Åre i slutet av 1800-talet. Om alla motgångar att som kvinna komma till en liten by och dra igång ett sådant projekt.

Det lyckades och hotellet drivs fortfarande (hotell Åregården). Karin är en person som berättar med inlevelse och varvar prat med sång. Dagen till ära bar hon tidsenliga kläder. Nu är boken inhandlad och jag ser fram emot att läsa den.


Ett bra avslut på en jobbig vecka.
Kram Eva

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vackra bilder, som alltid, Eva. Vilken kulturstad Österstund är .., ja, hela Jämtland tycks det. I alla fall när man ser hur mycket du och Gunnar får vara med om.

WalkaboutSweden sa...

Fint att veckan fick ett bra avslut.

Den där tiden när föräldrarna är gamla och sjuka är så utmattande.

Hoppas nästa vecka blir lättare.

Barbro D

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja det är verkligen mycket kultur här, så underbart tycker jag.

Barbro: Tack snälla. Ja det är en tuff tid, särskilt när man har en förälder som inte vill ha annan hjälp än den från sin dotter.

Cecilia N sa...

Jag gillar ÖFK! Jag har ingen koll på fopoll mer än de matser som Lotten kommenterar på sin blogg (därav stavningen, det är en liten lokaldialekt där kan man säga). Och så att det går så bra för ÖFK och att de har den här kulturella fördjupningen också.
När börjar de andra lagen?