onsdag 23 mars 2016

Idag var den här ...

Mitt i all förskräckelse och allt elände och all rädsla och chock, kom staren.
Jag hade ställt fönstret på glänt och hörde ett försiktigt småpratande från antennen.
Då förstod jag.

Tog hundarna på promenad .., såg bonden sprida ut nån slags gödning över åkern .., tänkte på gårdagen och allt som hände i Bryssel .., på irritationen hos dem i svt-studion som inte fick fatt i någon som kunde direktrapportera från Belgien .., tackade högre makter för den alltid så - till synes - lugne terroristexperten Hans Brun och så Ygeman förstås.

Och det diskuterades om hur samhället ska få stopp på sånt här, men det är ju en komplett omöjlighet!
Även om vi släpps in en och en till flygplatsentréerna, så finns ju risken att någon med bombbälte står i den kön och allt som förändras är att explosionen sker utanför större byggnader?
Vem vill hålla vakt?
Nej, jag förstår inte hur det ska finnas någon lösning på detta?

Margot Wallström menade att integration och detta att få arbete är det viktigaste.
Kanske.
Men mot religiös fundamentalism ..., hjälper arbete då?
Enligt någon forskning från England visade det sig att det inte alls enbart var unga, frustrerade pojkar som inte hittat sin plats i samhället som deltog i allehanda terrorelände, nej, där fanns gott om välutbildade män.

Däremot anser jag rakt av, att människor som åker från Örebro eller Göteborg eller var som helst i vårt land, ja, till Syrien eller andra länder för att aktivt delta i terroristaktioner,  ja, då är det tack och adjö för att återvända till Sverige.

1 kommentar:

Bert Bodin sa...

Nej - Jag ser heller ingen kortsiktig lösning. När religion råder, så blir det kaos. Det visar väl historien med all tydlighet. Jag blir så less, men kanske mest besviken, på folk som inte kan tänka själv. De som inte tänker är helt enkelt fega.

Tänkande ökar risken för insikt. Vad är det som är så farligt med det.