måndag 8 februari 2016

På jobbet igen ....


Natten till idag drömde jag om affären.
Åååå, hur underbart var det inte att stå bakom kassan och prata med kunder och arbetskamrater och G, som tampas med annat som är långt värre än influensa, hon var - i drömmen - tillbaka igen och stod och städade några skåp i charken, allt medan hon på sitt typiska sätt smånynnade på nån gammal slagdänga!
Det var så roligt att se henne!
Allt var som förut.
Det kändes tryggt.

Sen vaknade jag .., sträckte mig i mörkret efter mobilen och kunde då konstatera att klockan var halv fyra. Låg en stund och lyssnade till en P1-repris av programmet Konflikt med bland annat Göran Rosenberg som en av dom medverkande - denne man som jag ofta tycker är så klok -.

En dryg timme senare lämnade pv sängvärmen .., harry släpptes ut och kom efter stund springande uppför trappan och hoppade glatt upp i husses säng och kurade ihop sig, lycklig över att ha hela den sidan för sig själv! Jag strök honom över pälsen och kände att den var kall ..., jaha, han hade alltså fått vara ute på egen hand.

Nu är det morgon.
Det blåser ute .., morgon-tv är igång .., jag hostar, men känner äntligen, äntligen, äntligen att livet är på väg tillbaka.
Det där helt vanliga livet när man känner sig stark!
Ååå, vilken oändlig gåva!

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Och var hittade du den där Amiralsfjärilsvingen?

Själv ställde jag undan hostmedicinen idag. Efter 4 månader, anser jag mig nu frisk. I stort sett. ;-)

Elisabet. sa...

Bert: vingen låg inkilad mellan några stenar, det var på väg till stranden i Steninge som jag såg den. Nu är den inom glas och ram. Och själv ska jag strax köra till apoteket och köpa en ny omgång hostmedicin. Just den biten tycks aldrig ta slut.

Bloggblad sa...

Så härligt att det har vänt! Jag minns hur jag försmäktade framför dagteve förra året i februari...hostade och sprayade bihålor och led av tristess. Nu tror jag stenhårt mitt ingefärsavkok...
Se till att du inte går tillbaka medan du bara är inbillningsfrisk!

Ruta Ett sa...

Härligt!

Elisabet. sa...

Bloggblad: sprayar bihålor gör jag aldrig, men hostar :) Nu kan det bara bli bättre!

Ruta Ett: om!