onsdag 28 oktober 2015

Mitt eget bästa ...


Ja, bäst idag i alla fall, det var utan tvekan vi-svänger-förbi-besöket hos f.d. malågrannarna (vi bodde i alla fall på samma gata - Ringvägen -) Eva-Britt och Egon Ebbeståhl.

Båda två arbetade som lärare; Maria hade Egon som magister i fjärde klass och oj, så omtyckta dom var, både frun och herrn! Så småningom blev Egon rektor för Malå Centralskola och jag vet åtminstone en som säger att det är den bäste arbetsledaren hon någonsin haft.

Ingen konst att se var dom bor heller; på husväggen sitter Nilagubben, samma figur som Anders har tauterat in på sin arm.

Ååå, det blev någon timmes prat i deras vardagsrum .., och två av barnbarnen var på besök från Lund .., plus en lurvlockig hund som var så fin.

Och så pratade vi om precis allt möjligt.
Mycket om Malå förstås .., om grannar som inte längre finns i livet och arbetsplatser där allt är förändrat och där många av de forna arbetskamraterna inte längre är på plats .., vi pratade om födelsedagar - jämna och ojämna -, om resor .., och om känslan av att  - när man flyttar - jo, att man inte längre är en självklar pusselbit i det stora livspusslet, utan att man hamnar där nere i hörnet och att man inte längre har en naturlig anknytning till andra människor .., att man inte vet vilka som är släkt med vilka och allt sånt.

Egon och Eva-Britt fullkomligt strålar av energi och livsglädje!
Efteråt, när vi åkte hemåt, pratade vi om just detta .., och om hur glada vi var efter besöket.




1 kommentar:

Guy sa...

Jag träffade Egon i Malå när han var skolchef där. Jag gick också tillsammans med hans syster Marianne i gymnasiet i Vilhelmina för länge, länge sedan.