lördag 12 september 2015

Det bästa för Ann i Göteborg ...


Det bästa förra veckan var lördagens syträff vi hade i min ateljé. 
Vi träffades fyra kvinnor och sydde “änglaklänningar”. Christina, en bekant till mig, hade skänkt söta små tyger, band, knappar och spetsar till projektet och just den här gången sydde vi enbart av hennes tyger.
Pernilla, ordf. i Prematurföreningen Mirakel, är inte så haj på at sy, så hon klippte ut tyger istället. Vi andra sydde och pratade och fikade och det var sååå trevligt.
Resultatet av lördagens träff blev 6 små klänningar och den lilla fyrkanten på bilden, “wrapen” hade en av kvinnorna sytt hemma. Den är som ett litet kuvert eller en linda för de allra minsta och sköraste barnen.
Det här var den första träffen av fler (hoppas vi) och nästa är inplanerad till 21 september.  Sedan dess har jag sprättat isär en donerad brudklänning, som nu ligger och väntar på att bli fler små “änglaklänningar”. En sky av tyll och duchesse och vackra dekorationer i form av spetsblommor med stenar och pärlor kommer väl till pass.
Vi söker hela tiden fler som vill vara med och sy eller som kanske har något att skänka till föreningen. Ju fler desto roligare!

KramAnn

Inga kommentarer: