söndag 2 augusti 2015

Hurra, hurra, hurra, hurra!


Idag fyller äldsta dottern 43 år.
Jo, minsann .., det märks att man fick barn tidigt!

Maria är ett energiknippe utan dess like.
 Frånsett när hon solar, eller halvliggersitter i soffan och äter blandingen av Ahlgrens sura och vanliga bilar ., så är det full fart mest hela tiden. Hon är ute och går och räknar steg .., hon gymmar .., hon älskar partyn (så långt från sin mamma som man kan komma!) och trivs med att ha massor med människor omkring sig.
Och när hon inte tar hand om pyttepyttesmå nyfödda barn, arbetar hon extra på Bollstanäs fotbollskansli .., hon äääälskar sina arbetskamrater och ordnar chattsidor och skickar de allra mest förfärliga operationslänkar från Instagram till sin mamma och lillebror. Eller filmer med djur.

Dessutom är hon en trygg madame och en bra storasyster.

När jag kom hem från jobbet och hon och familjen var här, möttes jag av eld i kaminen, bortstädat i köket, vaskade golv och tända värmeljus i vardagsrummet! Och man hinner knappt äta, så har hon dukat av bordet och plockat bort!

Vad har då bilden från Ghana med Maria att göra?
Jo, det var i mångt och mycket hennes förtjänst att jag bokade resan till Accra; den som nog får räknas som mitt livs äventyr, och precis som Maria, så tyckte jag att besöket i barnhemmet var pricken över i.

Grattis till fyrtiotreåringen! säger jag.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men det där med många järn i elden och att hinna mycket, det har hon allt ärvt efter sin mamma!

Elisabet. sa...

Bloggblad: jag måste verkligen ge en skev bild av min tillvaro, för se många järn i elden, det är det jag minst av allt har ,-)
Jag jobbar och sen slappar jag. Bloggar förstås, men det går ju fort.
Absolut ärligt är jag en riktigt latmask. (men inte på jobbet).

Anonym sa...

Grattis till din fina dotter!

Anonym sa...

Latmask tycker jag inte att du är. Man måste njuta av livet som idag kram ha nu en fin tripp till Bornholm önakar jag Er

Friherrinnan