söndag 2 augusti 2015

Dag 1 .., forts.


Två och en halv timme nere på stranden i Särdal, tillsammans med friherrinnan.
Det blir det och jag nästan svimmar av glädje.

På väg ner till parkeringen finns en grind och där står två eller tre och ibland fyra småttingar och öppnar grinden (dom står där timmavis!) och då är det förstås tänkt att den passerande ska lämna en grindslant och det gör vi.

Och i vändkorset just där sanddynen tar sin början, ser vi skylten här ovanför.
Att barn numera skulle sakna initiativförmåga och enbart sitta klistrade vid mobiler eller dataspel .., nja, det stämmer i alla fall inte här

Min solstol är rosa med vita prickar och vi har med oss kaffe och såklart bjuder friherrinnan på delikat lunchmål i form av en skiva hembakat bröd och på denna gravad torsk (ja, självklart har hon fixat detta också) med citronskiva till och dill och lite gräddfil och rödlök.

Och vi badar (hon först, jag väntar tills solen värmt upp hullet) och det är övermåttan ljuvligt och på stranden är det gott om småbarnsfamiljer och där är barn som slänger våta sandkluddar på varandra och nån börjar gråta och en annan får uppläxning av sin pappa .., en hund skäller .., någon har somnat och där är alla sorters kroppar samlade .., smala och runda och vi säger unisont att äntligen har jag börjat fatta den nya bryggaren, nu blir kaffet inte så starkt längre.


Och solen strålar och det är så där lagom varmt!
Inte blir det mycket prat heller .., lite om jobbet och båda två blir vi bitna av "blinningar", men friherrinnan har förstås Xylocainsalva med sig (säg vad hon inte har ...)och så var det med den saken.

Nu stundar packning och lite annat, men först tillsammansmiddag med pv:s dotter Hilda och hennes Patrik. Sååå trevligt ska det bli!

1 kommentar:

Bloggblad sa...

Så härligt att ha så nära till stranden!