söndag 7 februari 2010

Och allt är bara så bra ...


"Mitt i alltihopa säger Helene: "å, Bettan, jag älskar dig!" och jag säger att "men jag älskar dig också!" och så blir allt bara ett stort smajl. (Ja, vid 23-tiden på kvällen har vi nått just det där ... "vi-älskar-varandra-stadiet" .-)
Helenes man (t.h. på bilden) är ingenjör och säger att på en skala mellan 1 och 10, så trivs han nästan så där som en 11 och alltså skulle han absolut välja samma yrke om igen.
Joanna, pv:s brorsdotter, nämnde ett citat som löd som så ..., att "det är lika svårt att beskriva vad en ingenjör sysslar med, som att hitta G-punkten .." och det berättar vi och det blir många leenden.
Lasse som så kärleksfullt kysser sin fru, han sade en gång i fikarummet att det han tyckte bäst om hos Eva, ja, det var att hon var så ordningssam och .., ja, noggrann.
I tjugofyra år har Lasse (charkansvarig) och Eva (arbetar på H&M) varit ett par.


Om man har varit borta från sin arbetsplats i tre månader och ska vara hemma ytterligare en månad, då kan det lätt kännas som om man .., ja, liiiite i alla fall, nog ska ha ramlat ut ur den där gemenskapen.

Men tänk .., så behöver det inte vara!

Från att vi startar från Ystad blir det bara en massa glädje.

Reseledarna - Sjöbochefen och en annan man från Ystad - (vår chef var sjuk) meddelar redan från start att någon servering av alkoholhaltiga drycker, det ska vi inte förvänta oss förrän vi når brofästet.

Klockan 8.37 når vi brofästet, dvs, rondellen vid Sturups flygplats.

"Ja, det har nu gjorts ett nytt brofäste .., varsågoda .., vill ni ha Jägermeister, konjak eller rött/vitt vin ..?" frågar de två manliga servitriserna och sedan bjuds det friskt till alla som känner sig hågade.

Man tror kanske inte att någon ska vara just hågad vid en så arla tidpunkt, men då tror man fel.

Och vi är ju i Skåne.
Bland skåningar
.
Och mer festglada människor än skåningar, det kan omöjligen finnas.

Strax innan ankomst till Rödby i södra Danmark, bjuds vi på kaffe och macka och vid tretiden kör vi genom den lilla staden Burg där alla människor, prick alla, har vita tunna gardiner i sina fönster och vi pratar om gardinlagen och hur den kan ha kommit till?

Och så hotellet och vi får våra nycklar och pv och jag själv hamnar på åttonde våningen, ungflickorna på den femtonde!

Därefter middagsbuffé klockan 18.30 i stora matsalen (men först gratis drinkar i en liten pub på hotellet) och där, i matsalen, befinner sig även halva Skåne i form av stressade pensionärer som gärna knuffar och puttar undan för att komma först till varmrätterna.
(Vi kommer att prata om detta, varför riktigt gamla människor alltid har så bråttom? Det är samma sak i kassan, ingen blir så irriterad som den som har all tid i världen. Eller det är kanske det man inte har?)



En äldre gentleman spelar keyboard med den äran och som medmusikant har han en släkting som är såväl läkare som pilot och som om det nu inte räcker, kunde han dessutom ligga på rygg och spela piano baklänges!

Det är den ekvilibristen ni ser vid pianot.

Underbart god mat är det (fria drinkar hela kvällen) ..., och så r o l i g t!



Vad gjorde vi?

Jo, vi pratade om allt möjligt .., om vad vi skulle vilja arbeta med om vi finge välja fritt ..,(någon frågar förstås ...) och en skulle vilja bli brandman eller polis ..., en annan har länge haft en dröm om att få arbeta med delfiner ., en tredje skulle läsa till kurator .., och så är där mina små "kycklingar", flickorna som jag har lärt upp i kassan och som jag tycker sååå mycket om .., Hannah, Hanna och Emelie .., en av dem studerar till socionom, en läser u-landskunskap och har nyss kommit hem från Indien och Sri Lanka och en tredje drömmer om att börja plugga igen.

Han som är pensionatsvärd, han säger att han skulle ha satsat på eget företag, gärna ett bussbolag, ja, en gång i sin ungdom körde han buss i såväl Stockholm, Göteborg som Lund.

Och dom som hade friska ben, dansade och skuttade.
Den rundlätte manlige servitören, ja, han lämnade helt sonika serveringsbrickan och deltog glatt i fågeldansen!
Inte visste jag att den låten spelades ännu, år tvåtusentio, men det gör den, i alla fall i Tyskland.

Och från arbetskamraterna i Ystad strömmar som en liten bäck med värme och kärlek och när vi vid midnatt bryter upp (dom yngre blir uppe till två), så känner jag mig som den lyckligaste människan i världen och att berätta om glädje och lycka och svämma över, det är ju det värsta man kan göra, ingen människa är intresserad av sådant dravel, det säger alla stora författare, men nu är jag ju ingen sådan, jag är bara en vanlig kvinna på femtiosex år som har varit hemma i tre månader och som trodde sig ha tappat mycket av självkänslan och kanske även gemenskapen och efter en kväll i norra Tyskland, så känner hon att så är det inte alls.

Allt finns kvar.

Och det är då hon blir så innerligt, innerligt, innerligt tacksam.

9 kommentarer:

Christina sa...

Ah, så glad jag känner mig efter att ha tagit del av den här resan :) Jätteroligt verkar ni ha haft!

Turtlan sa...

Härligt få dra iväg med gänget och bara ha kul!

Jobbarkompisar är viktiga kompisar!
Man aknske inet umgås direkt på fritiden men ändå så betyder de så mycket.

KUL!

Natti!

Elisabet. sa...

Christina och Turtlan: det var den bästa personalfest jag har varit på .-)) Och pv är UNDERBAR att ha med sig!

Anonym sa...

Hej E!
Vad glad jag blir av att läsa vad du skriver, jag sitter här med ett stort smajl och känner glädje.
Dessutom ett igenkännande av senast A och jag var i, just det BURG An/auf(?) Fehmarn.
Men måste jag läsa mer av vad du skrivit ...
/Kram Mimmi

Elisabet. sa...

Mimmi: ,-)

Ja, du förstår så roligt det var!

Anonym sa...

Tack själv E för en bra blogg av en vacker och trevlig kvinna som du <3 / Eva o Lasse

Elisabet. sa...

Eva och Lasse: .-)))

Och Eva ..., så underbart rar du är!

Anonym sa...

Bara ärlig , vännen ;)

Elisabet. sa...

Eva: oj, rekordsnabbt svar!!
,-)

Jag tänkte på dig på måndagen .., hur mycket det betyder med snällord .. jag gick omkring i köket och looog mest hela dagen.